Sveobuhvatan tretman koji potpomaže prirodnu samoodbranu kože, pomoću dvostrukog delovanja na ravnotežu kože. Tretman stimuliše ekološki i biološki balans kože, obnavlja floru kože, uravnotežava je i oporavlja iz dana u dan. Široko polje delovanja omogućava da se tretman može preporučiti svim tipovima kože: suve, masne, osetljive i zrele kože.

Mikroorganizmi koji obitavaju na ljudskom telu i njihov uticaj na zdravlje, oduvek su bili predmet istraživanja naučnika i deo raznih medicinskih studija. U centru ovih naučnih istraživanja je svakako flora kože i njeno dejstvo na uravnoteženost kože. Opšte je poznato da je koža pokrivena kolonijom od stotinu korisnih mikroorganizama koji se jednim imenom zovu “microbiota”. Termin “mikrobiom kože” odnosi se na sve mikroorganizme i njihove interakcije. Nekad se dešava da ove inerakcije postanu štetne, pod uticajem patogenih agresivnih bakterija. Danas jedan od najznačijnih trendova u kozmetičkim istraživanjima je svakako pronalaženje dermatoloških proizvoda za negu koji su sposobni da postignu i održe optimalni balans mikrobioma.

Tretman se bazira na inovativnim prebioticima i probioticima za negu kože (RELIPIDIUM i GENISTEIN), i uz antiaging agense za prevenciju prevremenog starenja postiže ubrzano podmlađivanja kože.

Aktivni sastojci:

RELIPIDIUM – Obnavlja mikrobiom kože i stimuliše imunitet.
GENISTEIN – biološki aktivna izolovana forma izoflavona soje, snažno stimuliše proizvodnju kolagena i sprečava uništavanje metaloproteinaza u matriksu kože.
ACTIBIOM – kompleks dobijen biotehnologijom, iz različitih sastojaka, koji ishranjuju kožu nutritijentima, i doprinose homeostazi mikrobioma kože.

Proizvodi za kućnu negu