Koža lica i vrata je u stalnom kontaktu sa spoljašnjom sredinom, i može vrlo brzo da se isprlja: od prašine, različitih polutanata, kožnih sekreta i ćelijskih izlučevina i može smanjiti opšte funkcionisanje kože. Neočišćena koža, sa šminkom koja nije adekvatno skinuta, koža postaje osetljivija i reaktivnija.

O čišćenju lica mora da se priča, čak iako osobe ne nose šminku, i da je to esencijalna stvar svako veče. U suštini svake noći se u koži dešavaju vitalne promene i regenerativne funkcije- upravo zbog toga, koža mora biti čista kako bi funkcionisala. Ujutru je takođe bitno da se očisti, kako bi se uklonile izlučevine koje su se izlučile na površinu. A bitno je izabrati i adekvatan preparat.

OČIŠĆENA KOŽA, OSLOBOĐENA OD ŠMINKE, OTPORNIJA JE I SPORIJE STARI.

Upravo zato što je očišćena koža sklonija mikro-inflamacijama- ovaj fenomen koji je poznat naučnicima, danas je i jedan od glavnih uzročnika starenja kože. Lildi i polutanti ubrzavaju oksidaciju i zapaljenja. Kao rezultat je i oslabljena barijerna funkcija- dehidratacija i preosetljivost na spoljašnje agresije.
Druga prednost uklanjanja šminke je i masaža prilikom nanošenja. Ona popravlja mikrocirkulaciju i ćelijsku ishranu i oksigenaciju.

Aktivni sastojci:

LIPIDURE: optimizira hidrataciju i prevenira transepidermanlni gubitak vode.
AQUAPHYLINE : čuva optimalnu vlagu.
RELIPIDIUM: čuva mikorbiom kože i ojačava barijernu funkciju kože.
ACTIBIOME: prevenira razgradnju mikrobioma
SEPICALM S: smiruje kožu.

Proizvodi za kućnu negu