Naša koža genetski je predodređena da starenjem sve brže propada. Ovaj proces je veoma individualan i ne postoje dva čoveka koja stare na isti način. Naravno proces varira u zavisnosti od porekla, a jedan od najvažnijih faktora starenja su geni. Geni utiču na nas i prate naše formiranje kroz život. ERICSON LABORATOIRE predstavlja najnoviji metod sa visokim performansama GENXSKIN koji štiti kožu i stimuliše njene vitalne funkcije.

Starenje kože karakteristično je, između ostalog, po „uspavanom“ genetskom kodu koji sintetiše strukturne molekule: elastin, kolagen i hijaluronsku kiselinu. Ekstracelularni matriks se dezintegriše i koža gubi čvrstinu, zamrzavajući negativne facijalne ekspresije. U GENXSKIN tretmanu upotrebljavaju se moćni i inovativni agensi, sposobni za reaktivaciju 14 gena koji su uključeni u strukturu ekstracelularnog matriksa, za vidljive anti-age rezultate posle 14 dana.

Početak starenja, sa jedne strane,  determinisan je genetskim programom u zavisnosti od individualnog biološkog sata. Komunikacije između dermalnih ćelija, putem ekstracelularnog matriksa, usporavaju se, prouzrokrujući smanjenje kvantiteta i kvaliteta potpornih vlakana. S druge strane, proces starenja uzrokovan je  i spoljašnjim faktorima: sunce, pušenje, stres, i dr., koji ubrzavaju stvaranje toksičnih supstanci poznatih kao „slobodni radikali“. Rezultat je smanjenje ćelijske rezistentnosti, usled oksidativnih oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Sve ovo vodi do značajnog pogoršanja Ekstracelularnog matriksa i smanjenja aktivnosti fibroblasta.

Ekstracelularni matriks većinom je  sastavljen od kolagena, elastina i higroskopnih glikopro teinskih vlakana (glukozaminoglikana ili GAG). To je strukturna mreža koja daje potporu koži i obezbeđuje biomehanička svojstva: čvrstina, elastičnost kao i debljina i gustina. Tokom starenja, ekstracelularni matriks se dezintegriše, volumen i facijalna ekspresija se postepeno menjaju, a bore produbljuju. Koža postaje „umorna“ usled topljenja masnoće i slabljenja mišićnih tkiva koji više ne igraju ulogu potpore. Dermis se manje snadbeva materijama, a i vaskularna mreža slabi.

Koža na licu postaje tanja usled gubitka masnoće ili njenog transfera na druge delove lica. Koža gubi čvrstinu i počinje da „visi“. Redukovanjem elastičnosti i smanjuje sposobnost održavanja oblika i kontura lica. Mlade žene sa visokim jagodicama i sa izraženom bradom formiraju tzv. „beauty“ trougao. Starenjem, ekstracelularni matriks se menja, koža gubi čvrstinu, a negativne facijalne ekspresije se zamrzavaju, formirajući obrnuti „beauty“ trougao. Cilj GENXSKIN tretmana: Stimulacija 14 gena uključenih u sintezu potpornih vlakana kože lica, sa ciljem vraćanja karakteristika mlade kože „beauty“ trouglu.

Aktivni sastojci:

  • Matrigenics 14G dobijen najnovijim biotehnološkim putem, aktivni je sastojak ekstrahovan iz braon mikro-algi: Undaria pinnatifida, bogata estrima wakame ili sulfatnim galaktofukanom.
  • Matrigenics 14G reaktivira gene uključene u sintezu, sazrevanje i organizaciju kolagena,  elastina kao i hijaluronske kiseline, u cilju restrukturiranja ekstracelularnog matriksa zrele kože. Bore izazvane mrštenjem, smejalice i nazolabijalne su omekšane i ispunjene, boreći se protiv obrnutog “beauty” trougla i stvaranja negativnih ekspresija lica.
Proizvodi za kućnu negu