ZA SJAJNU KOŽU, ZDRAVOG IZGLEDA

Danas zagadjenje atmosfere predstavlja značajan rizik po zdravlje životne sredine širom sveta i prepoznat je od strane Svetske Zdravstvene Organizacije (SZO). Naša koža predstavlja prvu metu, jer je u ulozi fizičke, hemijske i imunološke barijere protiv zagadjivača.
Sve veće zagađenje izaziva poremećaj u barijeri kože, što dovodi do slabljenja mikrobiote, dehidratacije, i povećava lučenje sebuma. Ovi svakodnevni napadi na kožu mogu da rezultiraju pogoršanjem pigmentacije, stvaranjem fleka i umornog tena. Ovi zagađivači ne ostaju samo na površini kože, već mogu da dopru i u dublje slojeve. Kao rezultat ponovnog izlaganja finim česticama, policikličnih aromatičnih ugljovodonika, isparljiva organska jedinjenja i oksidi povećavaju rizik od kožnih oboljenja i pospešuju reaktivnost kože i porast oksidativnog stresa.
Uticaj sunčevih zraka u kombinaciji sa zagađenim vazduhom, značajno se pogoršava oštećenje na koži i ubrzava proces starenja. Zapravo, izlaganje svetlosti i plavoj svetlosti, takođe izaziva oksidativni stres u koži. Ovu agresiju na kožu dodatno povećavaju zagađivači atmosfere kao što su policiklični aromatični ugljovodonici, naročito benzoapiren.

Svesni ovog problema – koji se ne odnosi samo na urbano stanovništvo , već na celo moderno društvo-ERICSON LABORATOIRE nudi obimnu ponudu profesionalnih tretmana i preparata za kućnu negu koji se bore protiv oštećenja kože izazvanim zagađenjem i izlaganjem plave svetlosti.

PUR OXYGENE omogućava nam da pokrijemo širok spektar zaštite od zagađenja i usporimo strukturne i vidljive aspekte starenja prouzrokovane zagađenjem u kombinaciji sa štetnim delovanjem plave svetlosti, modulacijom različitih uključenih ćelijskih puteva.

PUR OXYGENE domen nege kože pruža 3 specifične ose delovanja:

  • DETOKSIFIKUJE kožu od nečistoća koje ograničavaju njeno optimalno funkcionisanje.
  • POJAČAVA ćelijski metabolizam, usporavajući sve veći broj zagađivača.
  • ŠTITI funkcije ćelija od oksidativnog stresa koje stvaraju različite zagađujuće materije koje stvaraju različite zagađujuće materije izazvane foto zagađenjem.
Aktivni sastojci:
  • LIGNACELL: štiti od posledica preterane izloženosti zagađenja; poboljšava hidrataciju, održava ujednačeni ten, pospešuje prosvetljenost i blistavost, i smanjuje intenzitet hiperpigmentacija, nakon 21 dan.
  • LIGHT’ENSIS: pomaže u obnavljanju oštećenja nastalih od akumuliranih foto-agresija. Smanjenje indukovanog oksidativnog stresa promoviše funkciju mirovanja na nivou ćelijskog metabolizma. Mikro reljef kože je zaglađen, bore i fine linije su redukovane, koži se vraća elastičnost i čvrstoća.
Proizvodi za kućnu negu