Ovaj tretman namenjen je ženama koje žele da pruže koži napredni tretman sposoban da očuva mehanizme mladalačkog izgleda. Iako je u pitanju intenzivna regeneracija kože, anti-age dejstvo postoji zahvaljujući reprodukovanju anti-age efekata DHEA i RETINOLA.

Studije su pokazale da je izuzetno ubrzanje ćelijskog obnavljanja. Shodno tome, nakon 8 nedelja aplikovanja, dolazi do poboljšanja kvaliteta tkiva, redukcije količine i dubine bora. Koža pokazuje nove znakove vitalnosti i mladosti. Mekša, fleksibilnija, zategnutija, čvršća sa povećanom dinamikom. Formulisani da garantuju savršenu toleranciju, ovi proizvodi za negu kože prikladni su za sve tipove zrelijih koža.

DHEA hormon uglavnom se proizvodi od strane adrenalnih žlezda (DeHydroEpiAndosteron). Nakon toga se distribuira krvnim sudovima, pomoću proteina, kao i svi drugi steroidni hormoni: ESTROGEN, TESTOSTERON. Često nazivan „hormon mladosti“, jer se uglavnom nalazi ređe kod osoba starijih od 40 godina, i predstavlja napredak u naučnim inovacijama.

​Pomoću DHEA tretmana koža:

  • Postaje fleksibilnija, usled povećanog nivoa epidermalnih lipida;
  • Dobija na čvrstini: keratinociti koji determinišu epidermlalnu „čvrstinu“, usled snabdevanja DHEA hormonom, sadrže više keratinozoma i keratohijalina, koji su prekursori keratina;
  • Bolja je otpornost na infekcije kože, Langerhansove ćelije se više proizvode. Svakako pad DHEA u koži dovodi do razvoja različitih dermatoloških patologija;

Na nivou kože DHEA:

  • Inhibira proizvodnju kolagenaze. Kolagena vlakna su zaštićena, usled povećane potporne dermalne mreže.
  • Koža je otpornija na kontaktne alergijske reakcije.
  • Usporeno je oslobađanje histamina od strane imunih ćelija.
  • Reguliše mehanizme proizvodnje melanina.

​Retinol je isto što i vitamin A: iako je prirodni prekursor retinoične kiseline. Ona se konvertuje u retinoičnu kiselinu u telu. Deluje i na derm i na epiderm. Retinoična kiselina limitira stvaranje četiri znaka starenja: suvoća, manjak elastičnosti, smanjenje debljine kože i bora.

Kako bi rešili problem sa iritacijom, laboratorije za istraživanja su osmislile kompleks sa sličnim kliničkim efektima kao Retinol, ali bez neželjenih dejstava. Efikasnost je bazirana na ključnom proteinu LOX (Lysyl Oxidase), koji je esencijalan za diferencijaciju keratinocita i okidač za stimulisanje kolagena, usled čega dolazi do popravljanja čvrstine kože, identično kao kod mladih koža. Mnogi testovi koji su urađeni pokazali su bolju efikasnost nego Retinol.

Aktivni sastojci:

  • ​​Diosgenin – ERICSON LABORATOIRE pokušala je da identifikuje prirodne izvore DHEA koji bi se mogli iskoristiti u kozmetičke svrhe i koji imaju najveći uticaj na mehanizme održavanja mladosti kože. Wild Yam (divlji jam) biljka, sadrži steroidna jedinjenja i posebnu supstancu Diosgenin koja je hormonski prethodnik. On deluje kao hormonska dopuna koju telo pretvara u DHEA kada se za to ukaže potreba. Uz visok nivo DHEA koža zadržava vlažnost i sadržaj lipida, otpornija je, bolje  zaceljuje i dermis postaje deblji.
  • LOX-AGE je fito-kompleks ekstrahovan iz listova Cichorium Intybus ( divlja cikorija), koji stimuliše LOX protein, ubrzavajući epidermalnu stratifikaciju i koheziju preko sinteze specifičnih markera, bez delovanja na ćelijsku proliferaciju, odnoseći se npr. na povećanje prirodnih resursa. LOX-AGE takođe deluje na funkcionisanje kolagena I, popravljajući čvrstinu kože.
Proizvodi za kućnu negu